Headerbild

Skidskolan - träningsgrupp Superman

Sundsvalls slalomklubbs skidskola

Vill du att ditt barn lär sig åka skidor utför? Ja, då är Sundsvalls Slalomklubbs skidskola en bra början!  Information om skidskolan läggs ut under hösten och anmälan öppnar i början på december. Vi återkommer här på hemsidan med mer information när det närmar sig.

Vår önskan är att så många barn som möjligt ska lära sig åka skidor och vi hoppas såklart att barnet efter skidskolan vill fortsätta i någon av våra träningsgrupper.

Har ni kanske varit med i skidskolan tidigare och era barn är taggade på att hänga med och träna i träningsgrupp, hör i så fall av er till sslkU8@gmail.com och kom och prova på!


Nedan ser ni vårt generella upplägg för skidskolan om ni är intresserade inför kommande säsong:
Skidskolan passar barn från ca 5 till 10 år är uppdelad i tre nivåer: 

Nivå 1/Nybörjare/Möss
Här tränar vi på kontakten med snö, kunna åka lift med vuxen/kompis, ta på och av skidor, plogsväng och start och stopp.

Nivå 2/Rävar
Här bör man redan kunna åka plogsväng och kunna stanna. Här tränar vi på att åka med parallella skidor, åka liften själv och göra stoppsladd.

Nivå 3/Björnar
Här kan man redan åka med parallella skidor och utföra stoppsladd. Här tränar vi på skärande sväng, kort sväng, stavisättning och ev åka lite bana och hopp. Denna grupp förbereder sig för att ev. ingå i träningsgrupp.

Rektor för skidskolan är Tilde Uppling. Hon berättar att vi strävar efter hög ledarbemanning där alla skidskolelärarna har eller har haft en aktiv karriär inom skidsporten. Tilde själv slutade tävla för bara några år sen.

Krav för att barnet skall kunna delta i skidskolan är;

- Skidor, bör vara carving
- Hjälm
- Stavar för nivå 2-3

Vi vill också att förälder (eller annan anhörig) ska vara på plats i backen under skidskolan och bjuder därför på liftkort vid varje kurstillfälle.

Avslutas med fika


Varmt välkomna med ansökan när skidskolan för 2024 öppnar.

För frågor maila till: sslkskidskola@gmail.com

I samarbete med SCA och Sundsvall Energi

Sundsvall Energi

Adress

Besöksadress Enhörningsvägen 101, Sundsvall Postadress Sundsvalls slalomklubb Mogatan 60 854 60 Sundsvall

Kontakt

Ungdomstävling: kansli@sslk.y.se FIS-tävling: tavlingSSLK@gmail.com Organisationsnummer 889201-5259

Drivs med KlubbenOnline

Logga in